Wat doen we

Heb jij ook zoveel moeite om de “perfecte” studiekeuze te maken of om in te beelden hoe jij jezelf straks op die arbeidsmarkt ziet? Wees gerust, je bent niet de enige die hier problemen mee heeft!

Tal van MBO, HBO en WO studenten die hun eerst gekozen studie niet afmaken, en schijnbaar ligt dit aan diverse factoren. Op nummer 1 staat ‘de verwachtingen die studenten hebben van een studie’; de ‘ins and outs’ over de diverse studies en beroepen zijn niet altijd even duidelijk en dus geen wonder dat je terugkomt op een keuze die je eerder hebt gemaakt.

Een studiekeuze wordt meestal gemaakt op basis van een beroep dat je in gedachte hebt, hoe fijn is het dan om meer te weten te komen over de diverse beroepen en iets over de bedrijven waar ze werken. Youth Case heeft speciaal voor jou een aantal professionals geïnterviewd; hier komt je in detail te weten wat hun werk inhoudt, o.a. ook de leuke en minder leuke aspecten van hun baan, niet onbelangrijk voor het totaalbeeld! Ook is het interessant om terug te lezen hoe zij destijds een studie e/o beroepskeuze hebben gemaakt, hoe werden zij geïnspireerd? Door alle informatie die je krijgt, inclusief de tips die ze jou geven, zal jouw keuze wellicht een stuk makkelijker worden.

Het kan ook zijn dat je nu op zoek bent naar een stageplek of naar je eerste baan en niet weet waar je moet beginnen om je sollicitatie te nailen.. Speciaal voor jou hebben we een aantal handige sollicitatie tips om je op weg te helpen!