Hoe vind je die leuke baan?

Allereerst is het belangrijk om te ontdekken wat jij leuk vindt. Dit is namelijk voor iedereen heel verschillend. De een hecht meer waarde aan dit, de ander aan dat. Het is onder meer belangrijk om te kijken naar wat past bij de opleiding en cursussen die je hebt gevolgd. Ook andere zaken spelen een rol, zoals hoe je in het leven staat en hoe je omgaat met bepaalde situaties. Ben je een denker of een doener? Ben je heel geduldig of juist niet?

Er zijn verschillende websites die je op weg kunnen helpen om te ontdekken waar jouw kracht ligt en wat bij je past. Het is wel belangrijk dat wat jij leuk vindt en waar je kracht ligt op elkaar is afgestemd. Je kunt heel veel leuk vinden, maar als je niet geknipt bent voor die rol, dan kun je het lastig krijgen tijdens het werk. 

Als eenmaal duidelijk is wat je wilt, dan kan de zoekactie beginnen naar een leuke (vakantie)baan of een stageplek. Wat je voor die zoektocht nodig hebt, is een positieve instelling, voldoende tijd en aandacht.

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van het plaatsen van vacatures op sociale media, bijvoorbeeld op Facebook en Twitter. Heb je nog geen account, dan is het verstandig om die aan te maken. Je kunt dan ook zelf een leuke oproep doen die door velen wordt gelezen.

Ook kun je bij je vrienden, familie en kennissen rondvragen. Wie weet zijn er vacatures bij het bedrijf waar ze werken. Op internet zijn veel vacaturesites te vinden, maar je kunt ook gebruik maken van uitzendbureaus of detacheringsbureaus. 

Ook zijn er vacatures te vinden in kranten en je kunt natuurlijk altijd even langslopen bij winkels om te vragen of ze nog medewerkers nodig hebben.

Als je heel gericht in een bepaalde branche wilt werken, kun je ook de websites bezoeken van bedrijven in die branche. Wellicht is er op dat moment een vacature, en anders kun je altijd een open sollicitatiebrief sturen. Tot slot is het ook goed om jezelf proberen te verkopen: plaats een oproep op social media of op speciale vacaturesites.

Hoe vind je die leuke baan?