Deel deze pagina met een vriend(in)
STAGE MBO Bij Bosshardt Drachten

STAGE MBO BOSSHARDT DRACHTEN

Locatie:

Drachten

Parttime:

24 -32 uur per week

Vereiste opleiding:

MBO Maatschappelijke opvang / begeleiding

 

STAGIAIR MBO BIJ BOSSHARDT DRACHTEN

BEDRIJFSINFORMATIE
Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en actief in meer dan 120 landen. Vanuit haar christelijke motivatie verleent het Leger materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper”. Het Leger des Heils in Nederland is actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. De 5.500 professionals en 900 vrijwilligers van het Leger des Heils staan per jaar klaar voor circa 55.000 mensen. Voor meer informatie over de organisatie: www.legerdesheils.nl.

AFDELINGSINFORMATIE
Bij Bosshardt Drachten is een buurtsteunpunt waar de mensen uit de buurt terecht kunnen voor kopje koffie, een praatje, hulp krijgen bij formulieren invullen of iets leuks kunnen kopen in de tweedehands kledingwinkel. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd, die afgestemd zijn op de buurtbewoners. Bij Bij Bosshardt werken we met vrijwilligers die ook outreachend werken. Niet alleen de buurt komt naar ons toe, maar we gaan dus ook de buurt in en zoeken de mensen op.
 Voor Bij Bosshardt Drachten zijn we vanaf september 2016 op zoek naar een derdejaars MBO-stagiair Sociaal Cultureel Werk of eerstejaars stagiaire van een vergelijkbare opleiding zoals sociaal agogisch werk of maatschappelijke zorg.

FUNCTIEOMSCHRIJVING
Je ondersteunt bij het organiseren van de activiteiten en de dagelijkse bezigheden bij Bij Bosshardt, zoals koffieschenken en helpen in de winkel. Onder begeleiding van een collega ga je ook outreachend werk doen. Daarnaast zal je in de tweede helft van het jaar betrokken worden bij de organisatie van het project Kunst en Theater. Dit is eventueel te gebruiken voor je afstudeerstage.

FUNCTIE-EISEN
Je bent een mensgerichte MBO Sociaal Cultureel werker of een vergelijkbare opleiding zoals SAW/SPW/MZ
Je bent minimaal 20 jaar
Je staat stevig in je schoenen
Je bent creatief
Je kan goed plannen en organiseren
Je vindt het leuk om met diverse doelgroepen te werken, zowel jong als oud
Daarnaast vragen wij van onze stagiairs:
Een christelijke levensovertuiging en je bereidheid om de doelstelling te onderschrijven.
Een verklaring omtrent gedrag (VOG), de kosten hiervan worden vergoed.

ARBEIDSVOORWAARDEN
Een stagevergoeding (Je ontvangt een stagevergoeding van bruto €100,-, deeltijders krijgen naar rato uitbetaald. Deze vergoeding is inclusief reiskostenvergoeding voor het woon-werkverkeer).
Een leuke, leerzame en uitdagende plek om jezelf verder te ontwikkelen

REAGEREN
Ben je enthousiast geworden voor deze leuke stagevacature? Solliciteer dan online via onderstaande button. We zien graag je reactie tegemoet komen!

Met vragen of voor meer informatie kun je contact opnemen met Femke Penninga, woonbegeleider bij Bij Bosshardt Drachten, via telefoonnummer 050-3172670 (bereikbaar op dinsdag en donderdag) of je kunt een mail sturen naar: femke.penninga@legerdesheils.nl