Ted van der Vliet, Director Yacht Externen Management BV
Interview met: Ted van der Vliet (1970)
Bedrijf: Yacht Externen Management BV
 
Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

“Nadat ik 10 jaar bij De Telegraaf had gewerkt, wilde ik ​eigenlijk zelfstandig ondernemer worden en me richten op het snijvlak van HR, Inkoop en Commercie. Ik heb mij destijds aangemeld bij Yacht en werd direct gevraagd om in dienst te komen.” 

Heb je altijd al geweten wat je wilde worden?

“Ik wilde altijd profvoetballer worden maar nadat ik afgekeurd werd bij Ajax vanwege mijn slechte knieën, heb ik een tijdje van alles en nog wat gedaan. Van horeca tot aan verzekeringsagent. Uiteindelijk ben ik na veel omzwervingen bij De Telegraaf terecht gekomen.​” 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Mijn dag is zeer gevarieerd en geen dag is hetzelfde.​ De ene dag praat ik met leveranciers over contracten en een dag later met klanten over innovaties en proposities.​ Vanuit de Randstad Holding heb ik ook zeer veel interne contacten die gaan over aanbestedingen maar ook wijzigingen in wet & regelgeving.” 

Wat vind je het leukste aan jouw beroep?

“Het leukste vind ik de variatie en complexiteit van mijn vak. Het mooiste is misschien wel dat ik kan acteren als ondernemer maar uiteindelijk de vastigheid heb van een vast dienstverband.​”

 

“Ik wilde altijd profvoetballer worden maar nadat ik afgekeurd werd bij Ajax vanwege mijn slechte knieën, heb ik een tijdje van alles en nog wat gedaan.”

Wat vind je er minder leuk aan?

“Ook aan mijn vak zitten minder leuke kanten, ik ben niet echt een vergadertijger.​ Je merkt wel in een grote corporate omgeving dat er sprake is van een overlegcultuur.​” 

Wat is voor jou de grootste uitdaging?
“DE grootste uitdaging zit in het feit dat de organisatie wil doorgroeien en centraliseren terwijl ik mijn BV juist een eigen identiteit wil laten behouden. Binnen de Randstad Groep hebben wij ook de mogelijkheid om ons wat rebels te positioneren door de outperformance die wij leveren.​” 
Werk je alleen of in een team?

“Ik ben een echte teamplayer en dat is mijn rol ook cruciaal. Je bent nu eenmaal afhankelijk van anderen en accepteert dan ook dat andere meer expertise hebben op een bepaald onderwerp.​” 

Waar moet je goed in zijn?

“In mijn werk is het belangrijk dat je daadkrachtig bent, vasthoudend en commercieel. Uiteindelijk wordt in mijn branche het geld verdient door goed te kunnen communiceren maar vooral luisteren. Over het algemeen zijn de medewerkers die goed kunnen luisteren ook het meest succesvol indien zij de creatieve en commerciële vertaling kunnen maken.​” 

Welke opleidingen zijn nodig?

“Bij Randstad Groep Nederland zijn de toelatingseisen op minimaal HBO niveau.​ ​Dit geldt voor alle functies binnen de groep. Je kunt ook heel snel doorgroeien omdat iedere medewerker een persoonlijk ontwikkelplan heeft. Al onze directieleden en boardmembers zijn ooit begonnen als intercedent bij Randstad.” 

Wat kun je verdienen?

“Je stroomt in op schaal 5 niveau (€2000 per mnd) en kunt binnen 5 jaar op schaal 11 (€6000​ per mnd) zitten. Indien je echt heel veel potentie en ambitie hebt, is the sky the limit. Bij ons is de cultuur prestatiegedreven en dat zie je dan ook terug in de bonusregelingen die wij hanteren voor de medewerkers. Hierin kun je een 13e en soms wel een 14e maand extra verdienen. Tevens hebben we binnen de groep verschillende werkmaatschappijen zoals Randstad, Tempo Team en Yacht. Hiermee is groei dan ook geborgd en zijn de mogelijkheden enorm.”

Heb je tips voor jongeren?

“Jongeren met de juiste attitude, ambitie en vooropleiding zijn welkom bij ons en kunnen een plek vinden als stagiair of als uitzendkracht.​ Binnen de Randstad Groep zijn de mogelijkheden legio en het blijkt in de arbeidsmarkt altijd zeer goed gewaardeerd te worden indien je ooit bij de Randstad Groep bent begonnen. Ik zeg altijd, wie is er niet ooit bij Randstad begonnen.​” 

 “Jongeren met de juiste attitude, ambitie en vooropleiding zijn welkom bij ons en kunnen een plek vinden” 

Informatie over het bedrijf:

Yacht Externen Management is de contractmanager voor grote opdrachtgevers als o.a. ABN AMRO, Philips, Gasunie die hun externe resources op de juiste wijze compliant gecontracteerd willen hebben. www.yem.nl​

 

Ted van der Vliet, Director Yacht Externen Management BV