Sharon Looyen, Voedingsdeskundige en Communicatie adviseur
Interview met: Sharon Looyen (1982)
Bedrijf: Voeding maakt je beter en Sharon Looijen Communications Solutions

 

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

“Ik ben voedingsdeskundige geworden omdat ik sinds mijn 18e al bezig ben met het effect van gezonde voeding. Ik zeg juist vanaf die leeftijd omdat er bij mij toen 1 nier verwijderd is, waardoor ik me heel bewust ben geworden van mijn gezondheid en het effect wat ik daar zelf op kan hebben. Nadat ik 10 jaar heb gewerkt voor een 100% natuurlijk huidverzorgingsmerk genaamd Gamila Secret, waarbij ik het merk vanaf niets heb opgebouwd tot een wereldwijd succes, het vliegtuig mijn tweede huis werd en ik niet meer gepassioneerd was over hetgeen ik deed, ben ik begonnen met de opleiding natuurvoedingsdeskundige. Deze HBO opleiding heb ik voldaan en ben toen meteen gestart met mijn eigen onderneming. De reden waarom ik dit ben gaan doen is omdat ik er van hou om mensen te begeleiden, te inspireren en uiteindelijk gezonder, gelukkiger en fitter te maken door middel van mijn advies.” 

Heb je altijd al geweten wat je wilde worden?

“Nee, ik wist vroeger alleen dat ik veel wilde reizen. Ik zei dan ook dat ik stewardess wilde worden of topmodel, waardoor je de hele wereld zou zien. Het reizen is gelukt, ik heb met Gamila Secret zeker de hele wereld gezien.” 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Mijn dag ziet er iedere dag anders uit. Ik heb geen standaard werkdag, wat ik persoonlijk ook heel fijn vind. Ik ben iemand die niet iedere dag hetzelfde moet doen, daar word ik heel ongelukkig van. Ik start mijn dag wel met het bekijken van mijn e-mail en daarna hangt het helemaal af van mijn afspraken en projecten die ik heb lopen. 

“De reden waarom ik dit ben gaan doen is omdat ik er van hou om mensen te begeleiden, te inspireren en uiteindelijk gezonder, gelukkiger en fitter te maken door middel van mijn advies.”

Zo ben ik op dit moment bezig de PR voor iemand te doen die net een boek geschreven heeft, waardoor mijn focus inhoudelijk hierop ligt. Andere dagen maak ik weekmenu’s voor verschillende cliënten of ben ik bezig met het updaten van mijn website. ” 

Wat vind je het leukste aan jouw beroep?

“De diversiteit, het omgaan met veel verschillende mensen, het begeleiden en helpen van mensen. Positief verschil maken in iemands leven vind ik geweldig.”

Wat vind je er minder leuk aan?

“Op dit moment kan ik een minder leuk aspect niet benoemen.

Wat is voor jou de grootste uitdaging?
“Mijn grootste uitdaging is gestructureerd zijn!” 
Werk je alleen of in een team?

“Ik werk alleen.” 

Waar moet je goed in zijn?

“Ik moet goed zijn in het omgaan met mensen, goed luisteren en tegelijkertijd mijn kennis kunnen laten spreken.” 

Welke opleidingen zijn nodig?

“Marketing & Communicatie,   Natuurvoedingsdeskundige en Medische basiskennis.”

Wat kun je verdienen?

“Dat is heel lastig te zeggen, dat verschilt per persoon. Uiteraard zijn er verschillende tarieven die in mijn branche gevraagd worden, dat ligt tussen de €60 ex btw per uur t/m €250 per uur ex btw. Het is maar net hoe goed je bent en als natuurvoedingsdeskundige ligt mijn tarief weer anders dan bij mijn advies functie op communicatie gebied.” 

Heb je tips voor jongeren?

“Zeker! Probeer je passie te volgen, waar word jij nou echt blij en gelukkig van? Waar ligt jouw grootste interesse en raak je er nooit over uitgelezen of geleerd…volg die weg dan!!” 

 “raak je er nooit over uitgelezen of geleerd…volg die weg dan!!” 

Informatie over beide bedrijven:

Ik heb twee bedrijven: Mijn bedrijf ‘Voeding maakt je beter’ richt zich op de algehele gezondheid van mensen. Mensen komen bij mij als ze lichamelijke klachten hebben, dan wel overgewicht, darmproblemen, huidproblemen, laag energieniveau, ter voorbereiding op een zwangerschap of algemeen advies willen over een gezond leven. Ik begeleid mensen door ze een persoonlijk menu voor te schrijven gericht op hun persoonlijke doel. Door mijn persoonlijke benadering en advies leer ik mensen op de lange termijn hoe zij het beste voor zich zelf kunnen zorgen, met als gevolg een gezond lichaam en het bereiken van een ideaal gewicht. www.voedingmaaktjebeter.nl

Mijn andere bedrijf ‘Sharon Looyen Communication Solutions’ werkt op project basis, waarbij ik mijn kennis en ervaring kan toepassen vanuit mijn vorige baan bij Gamila Secret. Denk aan het helpen opzetten van en nieuw cosmetica of huidverzorgingsmerk dan wel de PR aansturen van een onderneming, merk of product, dan wel communicatie strategieën bedenken voor merken, eigenlijk alles wat de maken heeft met marketing, communicatie & PR. www.sharonlooyen.com 

Sharon Looyen, Voedingsdeskundige en Communicatie adviseur