Ray Semmoh, Makelaar onroerend goed/ vastgoedinvesteerder/voetbaltrainer
Interview met: Ray Semmoh (1970) 
Bedrijf: RaySemhousing

 

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

“Als puber vertelde wijlen mijn oom John George dat ik het beste een huis kon kopen omdat je zo financieel wat kan opbouwen. Nadat ik mijn eerste huis had gekocht en daarna weer verkocht met een mooie winst, begonnen steeds meer mensen mij te vragen of ik ze kon helpen met de aankoop of verkoop van een woning. Omdat ik bij mijn toenmalige werkgever ABN AMROBANK weg kon met een ontslagvergoeding en het toen niet meer verplicht was om een diploma te hebben als makelaar, besloot ik mij aan te sluiten bij een franchise organisatie van makelaars. Toen ik voldoende kennis had opgebouwd ben ik op eigen naam verder gegaan. Inmiddels ben ik al 13 jaar makelaar. Doordat mijn woning in waarde was gestegen heb ik die overwaarde gebruikt om nog een woning te kopen en deze te verhuren. Inmiddels heb ik meerdere woningen die ik verhuur aan expats.”

Heb je altijd al geweten wat je wilde worden?

“Ik wilde altijd profvoetballer worden, dit is gedeeltelijk gelukt omdat ik 3 jaar bij AZ Alkmaar heb gespeeld, maar ik kwam tekort in snelheid om echt door te breken. Daarna heb ik jaren op topamateur niveau gespeeld. Inmiddels ben ik naast makelaar ook al 15 jaar voetbaltrainer, heb ik een voetbalschool Soccer Talent Academy bij CTO 70 in Duivendrecht, waar ik kinderen voetbaltechniek bijbreng. Verder wilde ik altijd al zelfstandig werken en ben ik ook ondernemend om dingen te organiseren. Op dit moment ben ik bezig met pickyourteam.nl, betreft de organisatie van voetbal competities voor bedrijven en vrienden.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Meestal ben ik vroeg wakker, in de ochtend krijg ik een automatische mail met alle woningen die in en om Amsterdam in de verkoop zijn gekomen. Hierop ga ik deze filteren en stuur naar mijn cliënten die een woning zoeken. Gedurende de dag heb ik afspraken om woningen te bezichtigen of er zijn afspraken met potentiële cliënten die willen verkopen of aankopen. Ik heb altijd vanuit huis gewerkt omdat naar mijn mening een kantoor alleen maar kosten met zich meebrengt en mijn afspraken bijna altijd in de woningen zijn. Verder doe ik gedurende de dag de administratie zoals contracten maken, biedingen uitzoeken, afspraken maken, beheer van woningen en bellen met cliënten.”

“Nadat ik mijn eerste huis had gekocht en daarna weer verkocht met een mooie winst, begonnen steeds meer mensen mij te vragen of ik ze kon helpen met de aankoop of verkoop van een woning.”

Wat vind je het leukste aan jouw beroep?

“Het leukste vind ik dat ik elke dag nieuwe mensen ontmoet en de vrijheid om mijn dagindeling te bepalen. Via Pick Your Team probeer ik ook onbekenden en bedrijven bij elkaar te brengen om naast voetballen ook te netwerken, want een breed netwerk kan je met veel dingen van pas komen.”

Wat vind je er minder leuk aan?

“Minder leuk is het als een deal niet doorgaat omdat partijen er niet uitkomen of als een bod van ons niet wordt geaccepteerd.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging?

“Op dit moment door de oververhitting op de Amsterdamse woningmarkt er toch voor te zorgen dat er genoeg omzet binnen komt om genoeg te verdienen. Er zijn nu minder woningen beschikbaar waardoor ik bijna niets meer te koop kan aanbieden. Daarom richt ik mij meer op de verhuurmarkt en het beheer van woningen waar er nog wel mogelijkheden zijn. Verder hoop ik mijn portefeuille met eigen woningen de komende jaren uit te bouwen zodat ik minder afhankelijk word van de omzet uit verkoop en verhuur. Doordat mensen steeds meer zelf kunnen doen via internet zullen er op termijn minder makelaars nodig zijn dus het is zaak om daar op in te spelen en ook via andere manieren omzet te genereren. Daarom ben ik altijd bezig om te kijken hoe je op andere manieren, die dicht bij mij staan ook omzet kan krijgen. In Amsterdam ligt het geld op straat, je moet er wel wat voor doen om het op te rapen!.. leerde ik in een sales training.”

Werk je alleen of in een team?

“Ik werk alleen maar toch samen met collega makelaars die bijvoorbeeld snel cliënten kunnen aandragen als ik een woning heb of hypotheekadviseurs die ook cliënten doorsturen waarna ik ook mensen naar hun doorstuur voor de hypotheek.”

Waar moet je goed in zijn?

“Het is belangrijk dat je goed communiceert met je cliënten dus tijdig doorgeven wat er speelt, ook als het nieuws niet goed is. Ook belangrijk om duidelijk te zijn in wat er haalbaar is voor het budget dat de cliënt heeft zodat er geen valse verwachtingen zijn.”

Welke opleidingen zijn nodig?

“Aangeraden wordt een diploma op minimaal MBO niveau. Er zijn ook vastgoed en makelaarsopleidingen op HBO niveau waarna je kan aansluiten bij de NVM, de grootste vereniging van makelaars.

Verder is het aan te raden om sales opleidingen of cursussen te hebben gevolgd. Zelf heb ik een MBO diploma commerciële economie, maar zoals eerder gezegd is het bij wet niet verplicht om een diploma te hebben om te kunnen beginnen.”

Wat kun je verdienen?

“Dat is heel verschillend. Er zijn maanden dat er 3 of meer woningen worden verkocht waarbij een omzet mogelijk is van €10.000, maar er zijn ook maanden waarin er bijna niets binnen komt. Gemiddeld zou je rond €3.000 per maand omzet kunnen maken. Daarbij moet je ook rekening houden met veel kosten die pas achteraf komen zoals belasting, reclame, website kosten, reclame kosten en vervoer. Dus altijd wat opzij zetten om de kosten te kunnen betalen.”

Heb je tips voor jongeren en hun toekomst?

“Ja, zorg dat je diploma’s haalt en een opleiding hebt. Ook al heb je die kennis niet meteen nodig, zonder opleiding word je minder serieus genomen. Geef niet op als het niet lukt met solliciteren, de aanhouder wint! Probeer te netwerken met andere mensen dan je directe vrienden, want de meeste banen worden nog steeds gegund aan bekenden of na een referentie van een bekende. Als je nog geen werk hebt volg dan een stage of zoek alles uit in jouw vakgebied.”

 “Probeer te netwerken met andere mensen dan je directe vrienden, want de meeste banen worden nog steeds gegund aan bekenden of na een referentie van een bekende.” 

Meer informatie over Ray Semmoh:

Makelaar onroerend goed
RaySemhousing
Pick Your Team
email: home@raysemhousing.nl
tel. 06-24202477

Ray Semmoh, Makelaar onroerend goed/ vastgoedinvesteerder/voetbaltrainer
Ray Semmoh, Makelaar onroerend goed/ vastgoedinvesteerder/voetbaltrainer