Ramon Beuk, Evenementenorganisator bij De Glazen Ruimte
Interview met: Ramon Beuk
Bedrijf: De Glazen Ruimte

 

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

“Mijn grootste passie is mensen iets geven van mezelf en om te zien hoe ze daarvan genieten. Ik houd van blije mensen, eten en koken, wat heel goed tot z’n recht komt in mijn beroep als evenementenorganisator. Ik houd van de commotie en afwisseling, geen een dag is hetzelfde.” 

Heb je altijd al geweten wat je wilde worden?

“Vroeger toen ik mijn moeder in de keuken de heerlijkste gerechten zag bereiden en vooral ook zag wat dat deed met de gasten aan tafel, -die blije gezichten- wist ik dat ik dit ook wilde; mensen blij maken!
Eenmaal werkende in de horeca merkte ik al gauw op dat je vanuit de keuken die blije gezichten helemaal niet kan zien, en bedacht toen (nu alweer 10 jaar geleden) het concept van evenementen organiseren, waar mensen samen komen en waar uiteraard ook een hapje bij hoort.” 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Elke dag is weer anders omdat je elke dag weer met een ander evenement te maken hebt. Vandaag bijvoorbeeld was ik om 9:00 op de zaak om mijn personeel op de rit te krijgen, omdat daar nu een evenement plaatsvindt met 150 personen, die zo direct in een seminar gaan en waar om 12:00 een lunch voor voorbereid moet zijn. Zaaltjes die op een voor hun wenselijke manier ingericht moeten worden. Alles moet goed verzorgt worden en ik wil dan ook in de ochtend zien dat alles staat en goed voorbereid is en in goede banen geleidt gaat worden. Naast de zaak doe ik ook andere dingen voor mezelf zoals televisie maken, schrijven, presenteren, interviews afnemen ook word ik regelmatig uitgenodigd om bepaalde gelegenheden (lanceringen, openingen) bij te wonen.” 

Wat vind je het leukste aan jouw beroep?

“In de loop der jaren ben ik erachter gekomen dat ik absoluut niet van sleur houd. De afwisseling in mijn beroep vind ik echt fijn, de ene dag kan dat een chique diner zijn, een andere dag wordt er bijvoorbeeld om broodjes gevraagd. De ene dag betreft het een band met DJ en de andere dag bijvoorbeeld seminars. Maar ook buiten de zaak wil ik niet te maken hebben met sleur. Ik ben net in Zweden geweest om een tv programma op te nemen, nu ben ik weer in gesprek over een nieuw boek, en ook net weer in Suriname geweest om bezig te zijn met een aantal leuke projecten.

“Mijn grootste passie is mensen iets geven van mezelf en om te zien hoe ze daarvan genieten.”

Uiteindelijk heeft het allemaal met mensen, eten en koken te maken, die diversiteit vind ik heel leuk.”

Wat vind je er minder leuk aan?

“Ik loop nu al een tijdje mee, en op een gegeven moment ontdek je wat je leuk vindt en minder leuk vindt, of waar je goed in bent en minder goed in bent. De dingen die ik minder leuk vind of minder interesse in heb en daarom ook minder goed in ben, al dat soort zaken worden opgepakt door een ander die het wel weer leuk vindt.

Wat is voor jou de grootste uitdaging?
“Iets neerzetten wat een moeilijkheidsfactor heeft. Uiteindelijk wil ik allemaal blije gezichten zien van mijn klanten en dat kan alleen als ik goed heb begrepen wat de verwachtingen zijn. Het is elke keer weer een behoorlijke kunst om er precies achter te komen wat die verwachtingen zijn en hoe daaraan tegemoet gekomen kan worden. Als ik aan het eind van de dag die blije gezichten zie en geluiden hoor hoe waanzinnig het was geeft mij dat een kick.” 
Werk je alleen of in een team?

“Ik werk samen met een behoorlijk groot team; ruim 50 personen waarvan 12 in vaste dienst. De functies variëren van de receptie, tot sales, evenementen ontwikkeling, uitvoering (ook in de keuken) en tevens administratieve en financiële krachten.” 

Waar moet je goed in zijn?

“Het begint allemaal met goed luisteren en goed zijn in vragen stellen, alleen dan kan je erachter komen wat je klant wilt en verwacht. En als je al het nodige eruit gefilterd hebt kun je daarna met het team sparren over een invulling. Creatief zijn is ook een vereiste. Een aantal dingen kun je jezelf aanleren, maar creatief zijn ben je of niet. Het is echt belangrijk een vooruit denker te zijn, altijd op zoek naar de volgende stap.” 

Welke opleidingen zijn nodig?

“Je kunt heel veel leren, maar ik heb ook een aantal mensen in dienst die geen opleiding hebben, althans niet in hetgeen wat ze doen. Alles draait om het creatieve en met mensen kunnen omgaan. Tuurlijk is je basiskennis ook belangrijk; er zijn studies voor evenementenorganisator, bijvoorbeeld een HBO eventmanagement. Zelf heb ik een andere weg bewandeld; ik heb de koksopleiding gedaan, ben leraar geworden, heb ook pedagogiek gestudeerd, daarna ben ik marketingsstudies gaan doen en nog wat cursussen. Wat ik zelf heel belangrijk vind is om een vak te leren maar vooral ook jezelf te ontdekken.” 

Wat kun je verdienen?

“Tussen de 1500 en 5000 per maand afhankelijk van leeftijd en functie”

Heb je tips voor jongeren?

“Dit is een lastige, want wat ik hoop is dat jongeren op jonge leeftijd zichzelf zoveel mogelijk leren ontdekken, om zo dicht mogelijk bij je zichzelf te komen. Als je jezelf beter leert kennen dan pas ga je ook echt de dingen doen die bij jou passen.” 

 “wat ik hoop is dat jongeren op jonge leeftijd zichzelf zoveel mogelijk leren ontdekken” 

Informatie over het bedrijf:

De Glazen Ruimte is een unieke evenementenlocatie (1200m2) centraal gelegen op de grens tussen Utrecht en Maarssen. De locatie kenmerk zich met name door haar bijzondere ligging aan het Amsterdam Rijnkanaal en de imposante brug over het water. 

De bezoekers van de glazen ruimte kunnen breed uit de voeten met congressen, seminars, (bedrijfs)feesten, productlanceringen, diners en meer.
In de glazen ruimte is sfeer een belangrijk element. Om die reden werken wij veel met lichtspots en led-verlichting welke in verschillende kleuren eens sferen aan te brengen zijn. De aankleding en uitstraling wordt voor elk afzonderlijk evenement op maat door onze stylistes ingericht.
We beschikken over ruime parkeermogelijkheden voor de deur en aan het pand gelegen parkeerterreinen met een capaciteit tot 300 auto’s.
Ontvangst van gasten kan via twee verschillende entrees plaatsvinden. Dit kan via de voorentree of via het terras aan het water.
Behalve de uitstraling, inrichting en aankleding is het onderdeel “food” een belangrijk onderdeel binnen de glazenruimte. Met onze Food-concepten maken wij programma’s op maat waarmee wij een link kunnen leggen naar elke desgewenst doelstelling binnen een evenement.
Zou kunnen smaak, bereiding en presentatie afgestemd worden op de usp’s van producten

Ons culinaire team onderleiding van top kok Ramon Beuk zet zich in om voor elke doelstelling een tastbare oplossing te vinden. Hierbij wordt vooral de communicatie als belangrijk onderdeel meegenomen.

Ramon Beuk, Evenementenorganisator bij De Glazen Ruimte