Rainel Woerdings, Directeur Coerver Coaching
Interview: Rainel Woerdings
Bedrijf: Coerver Coaching Netherlands
 
Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

Eigenlijk kwam het min of meer op mijn pad. Van origine ben ik een sales man; een verkoper in hart en nieren. Tegelijkertijd is voetbal ook mijn passie. Vanwege mijn zoon die 5 seizoenen bij Ajax heeft gespeeld en zijn trainer/ begeleider was, heb ik mij destijds in voetbaltrainingen en opleidingen bij de KNVB verdiept.
Ik ben destijds gaan werken voor een voetbalschool en dat is voor mij de inspiratie geweest om zoiets ook voor mijzelf te willen. Vervolgens ben ik Dutch SoccerskillZ gestart en ben mij toen gaan verdiepen in oefenstof voor mijn voetbalschool. Uiteindelijk kwam ik bij Coerver Coaching terecht, een organisatie met een weldoordachte trainingsmethode “De Coerver Coaching” methode. Samen met een van mijn beste trainers zijn we naar Minnesota – Minneapolis gevlogen om daar een trainerscursus te volgen waar ik erg over te spreken was. Coerver Coaching dat toen in ruim 36 landen actief was maar nog niet in Nederland, riep bij mij de nodige vraagtekens.  Uit eindelijk werd mijn komst gewaardeerd door de Co-Founder Chalie Cooke en die heeft er voor gezorgd dat ik werd benaderd door de CEO van Europa om Coerver Coaching naar Nederland te halen. Het balletje is toen verder gaan rollen en hebben toen in juni 2013 onze eerste succesvolle Coerver Coaching event gelanceerd.

Heb je altijd al geweten wat je wilde worden?

Als kind had ik altijd het beeld voor ogen van een man in pak met een auto, telefoon en laptop. Eigenlijk de accountmanagers functie welke ik altijd wel heb bekleed en nu nog maar dan op het gebied van voetbal.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdagen zijn zeer divers. Ik start zoveel mogelijk elke ochtend om 9:00 op kantoor. Ik beantwoord dan mijn e-mails, ook tref ik voorbereidingen in bijvoorbeeld de jaarplanning, acties die we hebben lopen, de websites bijhouden en de inkoop van kleding.
Op de dinsdagen werkte ik aan een opdracht voor ‘stichting jongeren die het kunnen’, zij huren mij in om voetbal als middel te gebruiken om die jongeren bepaalde normen en waarden mee te kunnen geven. Daarnaast verzorg ik ook op de dinsdag en donderdagmiddag ook wel eens een personal training op verzoek. 

 

 

“Van origine ben ik een sales man, een verkoper in hart en nieren”

Op de woensdagen worden we ingehuurd door een club, HSV De Zuidvogels in huizen en geven daar techniektraining aan ruim 160 recreanten. Op donderdagen zijn we met een pilot gestart bij SV Laren om daar een van de trainingen te verzorgen. Op vrijdag werk ik eerst op kantoor, en om 16:00 verzorg ik personal training. Op de zaterdag ben ik eigenlijk vrij, en dan nog kan ik het niet laten om naar voetbalwedstrijden te gaan van onze deelnemers en van mijn eigen zoon. Op zondag wanneer de trainingen worden gegeven hop ik van de ene locatie naar de andere om te kijken hoe de trainingen verlopen, hoe de deelnemers en de trainers het doen en geef dan soms direct of naderhand feedback.

Wat vind je het leukste aan jouw beroep?

Het leukst aan mijn beroep vind ik dat er veel afwisseling zit in mijn werkzaamheden, kantoor zowel trainingen geven op het veld.

Wat vind je er minder leuk aan?

Aansturen, delegeren, de “baas” moeten spelen terwijl ik dat in eerste instantie niet zo zag. Ik had er toch wel moeite mee om te zeggen wat er moest gebeuren. Ik ga er misschien ook teveel van uit dat we een team zijn met exact dezelfde doelstelling, maar vaak genoeg blijkt dat het personeel toch op diverse manieren gemotiveerd moet worden en blijven.

Wat is voor jou de grootste uitdaging?

Als directeur zijnde is mijn doel om een erkende voetbalorganisatie in Nederland te worden. In mijn trainers rol is mijn uitdaging het beter maken van trainers middels onze trainingsmethoden.

Werk je alleen of in een team?

Ik heb meer een solistische fucntie, we hebben weliswaar een stichting maar ben daar de enige in die proactief opdrachten zoekt en alles aanstuurt, contacten onderhoud etc.

Waar moet je goed in zijn?

Als directeur/ oprichter van Coerver Coaching is een goede dienstverlening heel belangrijk; goed kunnen omgaan met mensen, een analytisch denkvermogen hebben, je goed kunnen inleven in wat belangrijk is en wat ouders willen voor hun kinderen en tevens goed kunnen inspelen op wensen en behoeftes. Communicatieve vaardigheden zijn in deze ook heel belangrijk. Tevens is het belangrijk een goede leider te zijn, met beide benen op de grond te staan en jezelf niet hoger zien dan je bent. Openstaan voor kritiek moet je ook goed in zijn.
Als trainer moet je je ook goed inleven bij jongeren, het kunnen enthousiasmeren, een leuk persoon zijn voor die jongeren en in hun “taal” kunnen spreken, wat in elke leeftijdscategorie weer anders is. 

Welke opleidingen zijn nodig?

Zelf heb ik de opleidingen commerciële dienstverlening gevolgd en dat helpt mij zeker bij hetgeen ik vandaag de dag doe.
Bij Coerver Coaching heb ik de 2 daagse Youth Diploma personal development cursus gevolgd en meerdere in andere  landen om de methodiek, de filosofie, de tekst en uitleg van de co-founders goed in me op te laten nemen.

Wat kun je verdienen?

Dit is lastig aan te geven, maar je kan er heel goed van leven – ook puur afhankelijk van je aanpak en wat voor opdrachten je binnenhaalt.

Heb je tips voor jongeren en hun toekomst?

Geloof in jezelf, in het geen wat je heel graag wilt doen, alles is mogelijk zolang de wil er is.

 

“Het balletje is toen verder gaan rollen en hebben toen in juni 2013 onze eerste succesvolle Coerver Coaching event gelanceerd

 
Informatie over het bedrijf:

Coerver® Coaching is een internationale voetbalorganisatie, dat inmiddels in ruim 42 landen actief is. Wij bieden een 31 jarig geëvolueerd trainingsmethode aan voor zowel spelers als trainers. Samen met Adidas dat ruim 30 jaar Global Partner is, is Coerver® Coaching de nummer 1 trainingsmethodiek dat wereldwijd wordt gebruikt. Wij van Coerver Coaching hebben als voornaamste doel voetballers beter te maken. Veel trainers werken volgens de visie van de KNVB. Daarom bieden wij aanvullende voetbaltrainingen en trainersopleidingen aan volgens de Coerver Coaching methode. Wij denken een echte verrijking te zijn voor trainers en spelers en voetballend Nederland. De trainingen worden verzorgd door onze Coerver Coaching gecertificeerde als ook KNVB gediplomeerde trainers. Persoonlijke aandacht vinden wij zeer belangrijk voor de ontwikkeling van een speler. Wij werken in kleine groepen en proberen vaak twee trainers op een groep te plaatsen. Hierdoor krijgt een ieder voldoende aandacht.

Als je beter wilt worden en de trainingen volgens de Coerver methode niet wilt missen, meld je dan aan bij Coerver Coaching. Wij helpen je om meer zelfvertrouwen te krijgen aan de bal in zowel 1 tegen 1 situaties als in diverse partij vormen. Bezoek onze website: Coerver Coaching

Rainel Woerdings, Directeur Coerver Coaching