Monique Pols, Trainer- voedingscoach- (leefstijl)coach- bootcamp trainer
Interview met: Monique Pols  
Bedrijf: POLS Personal Training

 

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

“Sport, voeding en gezondheid lopen van jongs af aan als een rode draad door mijn leven. Een carrière van 20 jaar als Human Resources professional. Ik heb altijd gehouden van mijn werk tot het punt waar ik dacht en nu? Ik kwam destijds in contact met een Personal Trainer. Op haar muur zag ik aantal diploma’s en certificaten hangen. Dit alles heeft mij goed aan het denken gezet. Vanaf dat moment ben ik mij gaan omscholen. Sport geeft mij de mentale en fysieke kracht die ik nodig heb in mijn dagelijks leven. Dat wil ik overbrengen op andere mensen. Mijn missie is om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen en samen te werken aan een actieve, fitte, gezonde en bewuste leefstijl. Dit heeft mij doen besluiten te kiezen voor mijn huidige functie.”

Heb je altijd al geweten wat je wilde worden?

“Nee dat wist ik niet. Na het behalen van mijn middelbare schooldiploma heb ik altijd gewerkt en veel verschillende soorten beroepen uitgeoefend. Ik ben 20 jaar werkzaam geweest als Human Resources professional. 17 jaar in loondienst en 3 jaar als zelfstandig ondernemer.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Mijn eigen werkdag start ik door zelf te gaan sporten. Het verdere verloop van mijn werkdag is heel divers. Geen dag is hetzelfde. Ik geef verschillende soorten trainingen. (individuele- en groepstrainingen). Daarbij coach ik cliënten op het gebied van voeding en leefstijl. Ook voer ik verschillende soorten gesprekken. Denk hierbij aan o.a. kennismakings-, intake-, acquisitie gesprekken. Want bedrijven kunnen ook gebruik maken van mijn diensten. Naast deze werkzaamheden werk ik op dagelijkse basis mijn social media kanalen bij.”

“Op haar muur zag ik aantal diploma’s en certificaten hangen. Dit alles heeft mij goed aan het denken gezet. Vanaf dat moment ben ik mij gaan omscholen.”

Wat vind je het leukste aan jouw beroep?

“Cliënten komen bij mij trainen met een bepaald doel. Gaandeweg het traject zie ik mijn cliënten zowel mentaal en fysiek veranderen. Dit geeft hen een enorme boost op veel verschillende vlakken. Hier krijg ik als trainer en coach veel energie en voldoening van.”

Wat vind je er minder leuk aan?

“Ik houd van mijn werk. Doordat ik van mijn hobby mijn werk heb mogen maken ga ik nooit met tegenzin naar mijn werk. Ik kan dus niets opnoemen wat ik als minder leuk ervaar in mijn functie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging?

“Innoverend werken en ondernemen. Dat betekent dat je als ondernemer uit je comfort zone moet stappen. Out of the box denken. Vernieuwend moet omgaan in je rol als ondernemer, trainer en coach.”

Werk je alleen of in een team?

“Ik werk eigenlijk alleen, maar zeker in mijn functie werk je eigenlijk altijd samen met de cliënt ergens naar toe.”

Waar moet je goed in zijn?

“In mijn functie werk ik met verschillende mensen. Realiseer je dat ieder mens uniek is. Buiten de theoretische kennis is het belangrijk om je goed te kunnen inleven in je cliënt. Communicatie is the key word. Luisteren, samenvatten en doorvragen. Een flexibele houding en creativiteit zijn ook super essentieel voor het uitoefenen van deze functie. Het behoort tot de mogelijkheden dat je een training op het laatste moment moet aanpassen. Bijvoorbeeld door de belastbaarheid van je cliënt maar ook door de weersomstandigheden. Dan is het belangrijk om een plan b klaar te hebben staan. Daarnaast bouw je gaande weg het traject een band op met je cliënt. Hij of zij moet jou volledig kunnen vertrouwen.”

Welke opleidingen zijn nodig?

“Helaas is Personal Trainer (nog) is een vrij beroep. Dit betekent dat je (nog) geen verplichte diploma’s nodig hebt voor het uitoefenen van deze functie. Wil jij Personal Trainer worden dan raad ik je aan om je aan te melden bij een erkende sportopleiding (o.a. Start2move). Het is zeer essentieel om te weten waar je mee bezig bent. Je gaat werken met het menselijk lichaam. Als je niet weet wat je aan het doen bent liggen blessures op de loer. Een basis sportopleiding is een minimale vereiste. Vervolgens kun je de volgende stap maken door een gerichte Personal Trainer opleiding te volgen.”

Wat kun je verdienen?

“Doorgaans kun je denken aan een uurtarief van €45 tot €60 euro.”

Heb je tips voor jongeren en hun toekomst?

“Knowledge is power!! Zorg dat je diploma’s behaalt en dat je je kennis up to date houdt.”

 “Knowledge is power!!” 

Meer informatie over POLS Personal Training:

POLS Personal Training biedt een totaalpakket van begeleiding en adviezen in zowel training, voeding, mindset en herstel. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat we jouw gestelde doel (en) gaan realiseren door jou een op maat gemaakt programma te bieden waar we streven naar lange termijn resultaten. Een leefstijlverandering.

Plezier, persoonlijke en professionele aandacht staan bij POLS Personal Training centraal.

POLS Personal Training

Monique Pols, Trainer- voedingscoach- (leefstijl)coach- bootcamp trainer