Najat Saidi, Managing Director Diversity Recruitment
Interview met: Najat Saidi (1983)
Bedrijf: Diversity Recruitment
 
Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

“Ik heb voor dit beroep gekozen omdat ik passie heb voor het recruitmentvak. In de afgelopen jaren heb ik 100+ mensen aan een baan geholpen, toen in loondienst en sinds 3 jaar als ondernemer. Mijn inspiratie haal ik uit het helpen van mensen.” 

Heb je altijd al geweten wat je wilde worden?

“Toen ik kind was wilde ik graag dierenarts worden, totaal iets anders dan wat ik nu ben. Ik ben blij dat ik tijdens mijn studie mijn roeping heb gevonden en daarmee ook anderen help om hun roeping oftewel droombaan te vinden.” 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Mijn dag begint met het beantwoorden van mails en telefoon, bezoek (potentiele) klanten, intakegesprekken met werkzoekenden om vervolgens kandidaten voor te stellen aan klanten. Dit doe ik dagelijks met mijn collega-partners.” 

Wat vind je het leukste aan jouw beroep?

“Het rekruteren van ambitieuze professionals en ze te plaatsen bij mijn klanten. Tevens is ook bouwen aan mijn onderneming erg leuk. Deals binnenhalen, samenwerkingen aangaan met partners etc.”

“Ik ben blij dat ik tijdens mijn studie mijn roeping heb gevonden en daarmee ook anderen help om hun roeping oftewel droombaan te vinden”

Wat vind je er minder leuk aan?

“Soms mensen moeten teleurstellen. Een voorbeeld is dat iemand niet is aangenomen.” 

Wat is voor jou de grootste uitdaging?
“De grootste uitdaging zit voor mij in een worklife balance. Gelukkig heb ik privé geen verplichtingen waardoor ik een groot gedeelte van mijn tijd in mijn onderneming kan steken. Als ik even tussendoor een moment kan nemen om te genieten dan doe ik dat ook.” 
Werk je alleen of in een team?

“Ik werk in een team 4 collega-partners, gezamenlijk werken wij aan de 100+ vacatures die wij momenteel hebben.” 

Waar moet je goed in zijn?

“Je moet goed zijn in het maken van de juiste match, commercieel en ondernemend zijn, kunnen onderhandelen etc.” 

Welke opleidingen zijn nodig?

“In principe kun je vanuit elke opleiding Recruiter worden, het is wel handig om gerichte vakopleiding voor  Intercedenten/Recruiters te volgen.” 

Wat kun je verdienen?

“In loondienst verdien je als starter ongeveer €2100 – €2300 bruto per maand. Als ondernemer hangt het eraf vanaf hoe groot je omzet/winst is, zou bijv. €5000 netto per maand kunnen zijn.”

Heb je tips voor jongeren?

“Om erachter  te komen welke droombaan bij je past, begint bij het ontdekken van je talent. Ga op onderzoek uit en leer bedrijven kennen op een (in)formele manier zoals het bijwonen van inhouse-dagen, vergroot je netwerk door nieuwe mensen op bijeenkomsten te leren kennen, sluit je aan bij een studentenvereniging etc. Leg de lat hoog voor jezelf, ‘the sky is the limit’ want ten slotte je kan alles bereiken wat je maar wilt.”

 the sky is the limit’ want ten slotte je kan alles bereiken wat je maar wilt” 

Informatie over het bedrijf:

Diversity Recruitment helpt tal van bedrijven met de in- en doorstroom van ambitieuze vrouwen en mensen met een Multi-culturele achtergrond. Wij werven voor Delta Lloyd WO trainees voor diverse (management) traineeships en ambitieuze hoogopgeleide professionals voor EY en PwC.

Wij ondersteunen organisaties bij: Werving & Selectie van hoogopgeleiden, Management Development programma’s om doorstroom te bevorderen en bij Diversiteit & Inclusie trainingen.

Onze website is te bezoeken op: www.diversityrecruitment.nl

logo najat