Jeremia Imanuel, Sales Performance Coach
Interview: Jeremia Imanuel (1986)
Bedrijf: Ibizo Coaching en training
 
Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

Omdat ik er achter kwam dat ik er heel goed in ben, Doordat klanten door mijn manier van passie voor een product zich aangetrokken voelde zo heb ik mijn zelf omplooit tot een goede sales man die klanten begrijpt wat zij nodig hebben.. Als sales man gaat het altijd om de klant. Hoe kan ik en waarmee kan ik de klant mee helpen.

Heb je altijd al geweten wat je wilde worden?

Nee, maar ik wilde wel mensen inspireren. Zelf ben ik geïnspireerd door een aantal personen die investeerde in mij om het beste uit me te halen. Ik heb veel kansen gehad om de juiste personen te ontmoeten in mijn leven, die mij hebben gemotiveerd om mijn talenten te ontdekken en te gebruiken om succesvol te zijn en andere mee te helpen. Vervolgens ben ik hard gaan werken aan mijn skills zodat ik de juiste kennis heb van het vak. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Dat verschilt per dag. Als ik bij de klant ben dan heb ik een gesprek met de persoon of groep die ik coach om duidelijk te krijgen wat ze willen leren en waar ze tegenaan lopen en daar probeer ik tijdens de sessie op te letten. 

“Als sales man gaat het altijd om de klant. Hoe kan ik en waarmee kan ik de klant mee helpen”

Ik ga ook naar veel meetings over marketing en sales om mijn klantenrelatie te optimaliseren. Verder probeer ik zoveel mogelijk te netwerken; veel gesprekken te voeren met nieuwe mensen en contacten op te bouwen.

Wat vind je het leukste aan jouw beroep?

Om mijn cliënten nieuwe dingen te mogen leren, hun talenten te ontwikkelen, als het ware naar voren te halen en de passie voor de dienst te doen herleven. 

Wat vind je er minder leuk aan?

Dat mijn cliënten ook een emotionele muur moeten doorbreken om het doel te bereiken en dat kan soms heel moeilijk zijn..

Wat is voor jou de grootste uitdaging?

Dat ik door mijn eigen passie voor het vak steeds meer nieuwe klanten mag helpen en vooral inspireren.

Waar moet je goed in zijn?

Mensenkennis, productkennis en goed te kunnen luisteren naar mensen.

Werk je alleen of in een team?

Ik werk nu nog alleen, misschien verandert dat in de toekomst.

Welke opleidingen zijn nodig?

Je hebt verschillende sales trainingen/ opleidingen die je kan volgen. Zelf heb ik diverse marketing en selling skills opleidingen gevolgd en train de trainer cursussen gedaan. 

 
Wat kun je verdienen?

Je kan best veel verdienen als je het goed aanpakt. Mijn tarief is €40 per persoon voor een dag training, welke 3 tot 8 uur kan duren. 

Meestal heb ik te maken met 10 deelnemers, als ik dan de hele dag training zou geven zou ik €3200 excl. btw verdienen.

Heb je tips voor jongeren en hun toekomst?

Ga tot het uiterste, geloof en droom GROOT. Werk hard want niemand anders gaat het voor je doen. 

“Ga tot het uiterste, geloof en droom GROOT

Informatie over het bedrijf:

Ibizo gelooft dat sales vanuit de service de beste formule is voor deze tijd. Wij helpen uw bedrijf door het personeel te coachen en te trainen door middel van praktijkgerichte voorbeelden. Wij motiveren het personeel door de passie voor uw product of dienst te doen (her) leven. Met gemotiveerd personeel zal de service verbeteren en daardoor zullen ook de verkoopcijfers zichtbaar stijgen. Voor meer informatie verwijs ik u naar www.ibizo.nl

Jeremia Imanuel, Sales Performance Coach