Ferdinand van de Velde, Manager
Interview: Ferdinand van de Velde (1978)
Functie: Leger des Heils
 
Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

“Het leek me geweldig om bij het Leger des Heils te werken. Een organisatie met een missie die ervoor gaat om mensen zonder helper te ondersteunen. Nu ik ongeveer 13 jaar werk bij het Leger is die passie nog steeds mijn drijfveer.”

Heb je altijd al geweten wat je wilde worden?

“Zeker niet, tijdens mijn studie op de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam kwam ik tot geloof. Het was een hele intense ervaring, waardoor ik enerzijds een enorme zekerheid kreeg en aan de andere kant overal over ging twijfelen. Leef ik wel goed? Studeer ik wel het juiste? Ga ik wel de juiste kant op? Ik bracht die vragen in gebed en het is een heel verhaal, maar het eindigde in de gebedsverhoring waarna ik ging solliciteren bij het Leger des Heils. Ik zie mijn werk als een roeping.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Ik begin vaak met prioriteren: wat is mijn focus vandaag. Even alles weer op een rijtje krijgen door de agenda van de week te bekijken en mijn actielijst. Maar ook m’n mailbox en de mensen bij het koffieautomaat leveren soms interessante informatie aan. Daarna heb ik vaak vergaderingen en soms administratieve klussen.” 

“Leef ik wel goed? Studeer ik wel het juiste? Ga ik wel de juiste kant op?”

Wat vind je het leukste aan jouw beroep?

“Als ik zie dat we iets hebben bereikt voor de mensen die we helpen. Als mensen die tekort hadden weer genoeg hebben. Als mensen die verdrietig waren weer gaan stralen en trots zijn.”

Wat vind je er minder leuk aan?

“Over deze vraag moet ik echt even nadenken, ik heb deze jaren erg leuk werk. Maar natuurlijk zijn er moeilijke momenten. Dan denk ik aan overlijden of ernstige ziekten van mensen die we helpen, van collega’s of medewerkers, moeilijke trajecten met medewerkers waarin je elkaar echt niet kan vinden.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging?

“Mijn werkweek in 36 uur proppen. Graag zou ik meer doen. Maar voor geen goud offer ik de momenten op met mijn gezin (twee kinderen onder de vijf en een lieve vrouw). De uitdaging is dus om grenzen te stellen.”

Werk je alleen of in een team?

“Afhankelijk van de taak. Over het algemeen heb ik als eindverantwoordelijke een solistische functie. Maar veel projecten draai ik met een team.”

Waar moet je goed in zijn?

“Uitmuntendheid herkennen. Ik denk daarbij aan visie hebben voor hoe de hulp aan mensen eruit moet zien. Deze visie ook over kunnen dragen, mensen daarin enthousiasmeren. Ik denk daarbij ook aan het herkennen van kwaliteiten van medewerkers, maar ook van bijvoorbeeld andere organisaties. Dan zorg dragen dat iedereen op de juiste plaats komt te staan en zo een mooi product bieden.” 

Welke opleidingen zijn nodig?

“Managementopleiding, pre is natuurlijk ervaring of opleiding in de zorg.”

Wat kun je verdienen?

“Als manager in de zorg kan je veel verdienen, kijk maar naar de lijstjes die op internet rond gaan. Het geld komt echter van subsidies, fondsen of giften. Dus geld mag geen drijfveer zijn om manager in de zorg te worden.”

Heb je tips voor jongeren en hun toekomst?

“Doe iets waar je enthousiast over bent. Laat je niets wijsmaken, je kan best de wereld veranderen! Kijk zoveel mogelijk rond. Spreek mensen met dezelfde passie als jij. Trek de stoute schoenen aan en vraag aan mensen met jouw droombaan of je een dagdeel mee mag draaien.” 

“Laat je niets wijsmaken, je kan best de wereld veranderen!

Informatie over het bedrijf:

De Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg is een professionele, praktisch ingestelde en flexibele zorgorganisatie. Zonder onderscheid des persoons verleent zij materiële en immateriële hulp aan mensen die om uiteenlopende redenen een beroep op ons doen.

Wij werken vanuit een christelijke motivatie. Rechtvaardigheid, gerechtigheid en solidariteit zijn daarbij centrale waarden. Als Leger des Heils doen wij een beroep op de samenleving om ook die waarden vorm te geven. Bezoek de website: http://www.legerdesheils.nl  

Ferdinand van de Velde, Manager