Faishel Yorks, Coördinator werkstraf, Allrounder en Persoonlijk Begeleider
Interview met: Faishel Yorks (1981) 
Bedrijf: 50|50 Workcenter Amsterdam, onderdeel van Leger des Heils

 

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

“Om eerlijk te zijn, ben ik er eigenlijk een beetje ingerold. Hoewel ik niet de juiste diploma’s had, had ik wel een goede cv. Ik ben altijd meer een doener geweest. Tussen de schoolbanken zitten, was niks voor mij. In 3 Havo ben ik gestopt met school en het leger in gegaan. Zes jaar later ben ik ontwikkelingswerk gaan doen in Afrika, op verschillende plekken. Al gauw deed ik van alles: aidspreventie, bouwprojecten ontwikkelen, tuinieren, mensen helpen met hun vee. Toen ik als persoonlijk begeleider voor het Leger des Heils werkte, merkte men op dat ik eigenlijk een manusje van alles ben. Ik ben toen benaderd met de vraag of ik Allrounder voor 50|50 Workcenter wilde worden.”

Heb je altijd al geweten wat je wilde worden?

“Vanaf kinds af aan wilde ik soldaat worden. Soldaatje spelen was mijn favoriete bezigheid toen ik klein was. Mijn vader zat namelijk ook in het leger en eigenlijk wist ik niet beter dan dat je het leger in ging. Ik zei op school ook altijd: ‘ik hoef niet te leren want ik ga toch het leger in’.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Ik kom om 7 uur binnen en dan open ik het gebouw, lees mijn mailtjes en stuur mensen aan. Eigenlijk heb ik niet een vast ritme. Dat komt omdat ik als Allrounder meer een probleemoplosser ben, brandjes blussen dus! Daarnaast ondersteun ik ook de werkbegeleiders binnen 50|50 en klus ik zelf ook wel eens mee met 50|50 Wood of 50|50 Tech. Hoe ik het overzicht hou? Met een agenda en twee telefoons!

Wat vind je het leukste aan jouw beroep?

“Dat ik gewoon mijn hobby’s uit kan oefenen. Klussen, dingen slopen en bouwen, nieuwe projecten ontwikkelen; dat is toch wel een beetje wat we hier doen. Ik vind het ook fijn dat ik hier veel kan leren en met machines kan werken. Het is hier eigenlijk één grote man cave.”

“Al gauw deed ik van alles: aidspreventie, bouwprojecten ontwikkelen, tuinieren, mensen helpen met hun vee”

Wat vind je er minder leuk aan?

“De mensen die hier komen werken blijven helaas niet lang. Met sommigen zou je graag wat langer samenwerken. Omdat mensen hier voor een dagbesteding komen, gaan ze al snel weer weg zodra ze weer op eigen benen kunnen staan. Het is dus geen normaal bedrijf met collega’s waarmee je de komende 20 jaar gaat samenwerken.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging?

“Proberen om mij niet met zorgvragen van de deelnemers te bemoeien. Ik heb een maatschappelijke achtergrond en dan is het heel moeilijk om niet je oude werk op te pakken. Veel deelnemers die hier werken zitten in een traject waar ook zorg wordt verleend. Die mensen komen vaak naar mij toe met veel vragen. Dan moet ik ze toch doorverwijzen naar hun eigen begeleiders. Ze komen bij ons om te werken en de zorg wordt ergens anders verleend. Dat blijft toch een lastig dingetje.”

Werk je alleen of in een team?

“Ik werk in een klein team van zes vaste mensen en drie vrijwilligers.”

Waar moet je goed in zijn?

“Je moet sociaal vaardig zijn, want je werkt met verschillende mensen die allemaal weer een andere problematiek hebben: schulden, drugsverslaving, Licht Verstandelijke Beperking (LVB). Je moet dus weten wat je in huis hebt en hoe je ermee omgaat. Ik ben ook constant mijn kennis aan het bijspijkeren. Ik heb in acht jaar tijd twaalf certificaten behaald.”

Welke opleidingen zijn nodig?

“Een SPW opleiding als Persoonlijk Begeleider voor specifieke doelgroepen.”

Wat kun je verdienen?

“17 euro bruto per uur.”

Heb je tips voor jongeren en hun toekomst?

“Ik was eigenlijk vroeger een verlegen jongetje. Maar door het werk dat ik in Afrika deed, ben ik veel sociaal vaardiger geworden. Ik moest daar namelijk voor duizenden mensen speeches geven over aids en seksualiteit. Na 4 jaar kom je dan wel over je verlegenheid heen! Door uit je comfort zone te komen, kan je jezelf helpen over bepaalde angsten heen te komen.

Daarnaast wil ik ook nog meegeven dat het niet erg is als je niet van kleins af aan weet wat je later wil worden. Het belangrijkste is dat je gewoon veel gaat doen en je daarmee een goede CV opbouwt. Switchen op een later punt is helemaal niet erg. Dat heb ik namelijk al zo vaak gedaan en het brengt je alleen maar verder.”

 “Daarnaast wil ik ook nog meegeven dat het niet erg is als je niet van kleins af aan weet wat je later wil worden.” 

Informatie over 50.50 workcenter:

Doelstelling 50.50 workcenter

50|50 is een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer ‘mee te laten doen’. Werken aan herstel van het gewone leven, waarbij uitstroom naar een duurzame plek in werk en samenleving centraal staat. Voor ons een opdracht, voor u een zorg minder.

50|50 maatwerk
Wij richten ons op mensen die tijdelijk of langdurig een zeer grote afstand hebben opgelopen tot de samenleving en de arbeidsmarkt.
Wij bouwen een intensieve relatie op met mensen door de combinatie hulpverlening en werk. Hierdoor is sprake van een sluitende aanpak die loonwaarde creëert en uitstroom naar betaald werk mogelijk maakt.
Onze 50|50 bedrijven zijn ingericht als reguliere bedrijven en kunnen gedifferentieerd werk aanbieden. Hierdoor leveren wij maatwerk voor iedere deelnemer.
Het Leger des Heils heeft een unieke positie in de samenleving die maximaal wordt ingezet om bedrijfsleven te verbinden aan de mensen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Veel bedrijven dragen het Leger des Heils een warm hart toe. Hier maken wij dankbaar gebruik van door met hen een duurzame relatie aan te gaan.
Het Leger des Heils beschikt over het PSO keurmerk Sociaal Ondernemen. Tevens maken wij afspraken met bedrijven op basis van Social Return on Investment, waarbij deelnemers van 50|50 in kunnen stromen op de arbeidsmarkt.. Voor meer informatie: 50.50 workcenter

Faishel Yorks, Coördinator werkstraf, Allrounder en Persoonlijk Begeleider