Emma van Straaten, Designer/ Eigenaresse Voyar La Rue
Interview met: Emma van Straaten (1990)
Bedrijf: Voyar La Rue (modelabel)

 

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

“Ik heb altijd al een grote passie voor mode gehad. Ik ondersteunde internationale designers met het zoeken naar de juiste Fashion voor de modebewuste vrouw. Echter na een aantal jaren vond ik het tijd worden om zelf op zoek te gaan naar de juiste Fashion items met mijn eigen design/logo. Ik begon in 2014 met designs voor jurkjes en bedacht T-shirts met een statement. Later produceerde ik mijn eerste samples. Op deze samples kreeg ik enorm veel leuke reacties en heel veel winkels wilde mijn eerste kledingitems inkopen. Zo begon mijn modelabel Voyar La Rue van iets kleins tot een succes.”

Heb je altijd al geweten wat je wilde worden?

“Nee eigenlijk niet! Ik wilde eerst altijd advocaat of architect worden of in het vastgoed gaan. Architect komt denk ik nu het meeste in de buurt met mode allebei moet je naar de mensen luisteren wat ze willen en je creativiteit in uiten.” 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Mijn werkdagen zien er elke dag verschillend uit. Ik ga de ene dag naar klanten die bij ons inkopen, dan weer afspraken met nieuwe samenwerkingen, vlieg soms heen en weer naar onze producenten, dan de andere dagen bijvoorbeeld ben ik bezig met marketing plannen voor komende jaren en ontwerpen samen met de stagiaires. Gemiddeld werk ik 60  a 70 uur per week.” 

Wat vind je het leukste aan jouw beroep?

“Het leukste vind ik dat waar ik van droomde ook echt groot aan het worden is.

“Op deze samples kreeg ik enorm veel leuke reacties en heel veel winkels wilde mijn eerste kledingitems inkopen”

Omdat het je eigen bedrijf is, is elke dag ook verschillend. Er is nooit een dag dat ik me verveel of geen zin heb in mijn werk als ondernemer.”

Wat vind je er minder leuk aan?

“Het komt voor dat ik niet altijd tijd heb voor mijn vriendinnen, dat vind ik wel minder. Maar ik hou van mijn werk en met het harde werken voor mijn zaak was ik nooit geweest waar ik nu sta met mijn label.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging?
“De grootste uitdaging is dat mijn nieuwe project, de exclusieve lijn die alleen voor Azië op de markt komt een groot succes gaat worden.” 
Werk je alleen of in een team?

“Momenteel werk ik samen met 2 stagiaires. Vanaf juni komt er een medewerker bij en toevallig is dat mijn beste vriendin. Degene die ik in dienst neem moet ik blind kunnen vertrouwen. Persoonlijk vind ik het best lastig om een paar dingen uit handen te geven aan een vreemde en dat gaat toch iets makkelijker bij iemand die je kent.”

Waar moet je goed in zijn?

“Je moet goed zijn in ondernemen, verkopen, sales technieken en een vlotte babbel hebben. Het is belangrijk dat als je een bedrijf begint zelfs een pen weet te verkopen. Je moet nieuwe klanten kunnen overtuigen waarom zij jouw product moeten hebben in de winkel en niet de concurrent.”

Welke opleidingen zijn nodig?

“Ikzelf heb hotel-en evenement management gedaan, totaal iets anders. Illustrator/Indesign/Photoshop heb ik geleerd door cursussen en het gewoon doen. Tevens leer ik ook nog iedere dag van mijn stagiaires, een soort opfris cursus!  Maar ik ben ervan overtuigd als jij het ondernemersbloed in je hebt zitten dat je de hele wereld aankan, ook zonder de geschikte opleiding. Kijk maar naar top ondernemers van grote merken.”

Wat kun je verdienen?

“In het begin steek je natuurlijk alles in je bedrijf. Het is niet echt in te schatten wat je kan verdienen zeker in de eerste paar jaren niet. Maar als je het goed doet dan kan je er goed van leven en wie weet wel TOP van leven 😉 ” 

Heb je tips voor jongeren?

“Ik vind dat als je iets wilt dat je ervoor moet gaan, luister naar je hart en niet naar anderen. Ondervind je eigen fouten en leer daar voornamelijk van. Ondernemen is moeilijk en spannend maar ook super leuk. Ik weet nog wel dat ik mijn eerste winkel in kwam, ik was zo zenuwachtig maar kreeg enorme leuke reacties. Dat deed me goed en toen dacht ik ‘als dit het is, kan ik iedereen aan’. Mijn vertrouwen in mezelf is ook enorm gegroeid en dat straal je dan ook uit.”

 “Ondervind je eigen fouten en leer daar voornamelijk van” 

Informatie over het bedrijf:
Voyar La Rue is het nieuwste fashion label van Nederland. Voyar La Rue is opgericht in 2014 met ‘The love for Fashion’ en wordt nu al in meer dan 90 winkels verkocht in Nederland. Het label Voyar La Rue vertegenwoordigt de onafhankelijk, modebewuste en fashionable vrouw van deze tijd. De collectie van Voyar La Rue bestaat uit vrouwelijke en toch stoere eyecathers. Voyar la Rue richt zich vooral op het midden-segment. Onze visie is dat elke vrouw er mode bewust maar toch comfortabel uit kan zien met de collectie van Voyar La Rue. Onze collectie wordt elke maand aangevuld met nieuwe ‘hot’ items. Tevens bestaat de collectie uit 4 seizoenen waar de smaak van ‘Voyar’ en de ‘customers’ op elkaar wordt afgestemd. Ons motto is ‘Klant is Koning voor Voyar La Rue fashion’ .
Website: www.voyarlarue.com
Facebook: www.facebook.com/Voyarlarue
Instagram: @voyarlarue   /  @e_vanstraaten
Emma van Straaten, Designer/ Eigenaresse Voyar La Rue