Emmanuel Agyekum, Sales Executive, Founder the Other Calendar
Interview met: Emmanuel Agyekum (1985)
Bedrijf: The Other Calendar

 

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

“Ik noem het niet zozeer een beroep, maar een passie. Een passie die ik naast mijn beroep, als sales executive bij een IT startup beoefen. The Other Calendar (TOC) staat voor het empoweren van de diversiteit in de Randstad. Voor dit jaar heb ik 12 donkere mannen geselecteerd die allen een positieve bijdrage leveren in onze nederlandse maatschappij. We horen/zien het te weinig naar mijn mening. Vandaar dit initiatief dat in 2011 begon.” 

Heb je altijd al geweten wat je wilde worden?

“Ik wilde altijd profvoetballer worden. Dat was mijn leven! Tijdens mijn pubertijd heb ik 7 jaar bij HFC Haarlem gevoetbald, een profclub toendertijd. 5 dagen in de week bezig zijn met voetbal was mijn investering in die periode. Helaas gooide vele blessureleed roet in het eten en redde ik het niet om mezelf een profvoetballer te noemen. Soms kan je niet alles in het leven bereiken wat je voor ogen had, maar dan juist gaat het erom hoe je dit gegeven een positieve wending kan geven.” 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“6.30: S’ochtend vroeg een half uur eerder dan noodzakelijk opstaan om korte interval trainingen te doen buiten, 7.00: douchen, omkleden en ontbijten, 8.00: onderweg naar werk (Pyramid Analytics), 9.00: Alle sales initiatives bekijken/bespreken via onze CRM systeem; Afstemmen activiteiten met manager, Mails beantwoorden, Trial request nabellen en het maken van afspraken, 12.00: Lunchen, 13.00: Mails nagaan en beantwoorden, Call hour (prospecting), 15.00: Administratie/communicatie bijhouden in onze CRM,

” Soms kan je niet alles in het leven bereiken wat je voor ogen had, maar dan juist gaat het erom hoe je dit gegeven een positieve wending kan geven”

Evaluatie met onze EMEA Partner Program manager, 17.00-20.00: Werkzaamheden bespreken TOC met betrokkenen, Marketing: Social Media, Budgettering, Planning: Fotoshoots en netwerken.”

Wat vind je het leukste aan jouw beroep?

 “Ten aanzien van mijn Sales Executive functie: De verschillende ontmoetingen die je voert met mensen die met hetzelfde doel bezig zijn. Het werkt aanstekkelijk om de passie te voelen en te bekijken wat je voor elkaar kan betekenen. Daarbij kun je dus verschillende salestechnieken hanteren om de controle te houden tijdens zo’n een call/face-to-face meeting. Tevens zijn de verschillende nationaliteiten bij ons op kantoor een verrijking voor de werksfeer! En wat ik leuk vind ten aanzien van The Other Calendar 2016 – Het leukste aan het produceren van een kalender is vooral de boodschap die je naar buiten wilt brengen. In dat geval om mannen die een positieve bijdrage leveren aan de Nederlandse maatschappij op een leuke manier te promoten. The Oher Calendar bindt mensen met dezelfde interesses aan elkaar en gelooft in empowerment door zich in te zetten voor de ontwikkeling van de jeugd (NUC Mentorproject).”

Wat vind je er minder leuk aan?

“Nadat je een mooi gesprek met duidelijk vervolgstappen hebt gehad, moet je een executive summary maken. Dat zijn soms hele lange lappen teksten. Dat vind ik minder leuk, maar het is nou eenmaal nodig.

Wat is voor jou de grootste uitdaging?
“De grootste uitdaging is vertrouwen te bouwen met een klant. Face-to face is het toch gemakkelijker om de aandacht vast te houden, terwijl dit telefonisch enige tijd kan duren. Geduld hebben is hierbij dus een schone zaak!” 
Werk je alleen of in een team?

“Ik werk in een team. De UK team om precies te zijn waarbij ik geregeld daarheen moet vliegen voor afspraken/events.”

 
Waar moet je goed in zijn?

“Je hebt 2 oren en 1 mond” – Je moet een goede luisteraar zijn om alle aanknopingspunten tijdens het gesprek te herkennen en bespreekbaar te maken. Zo maak je het voor jezelf duidelijk in een vroeg stadium en hoef je niet telkens in herhaling te vallen als bepaalde zaken niet geheel duidelijk zijn omschreven.” 

Welke opleidingen zijn nodig?

“In de sales gaat het om de attitude en het netwerk dat je hebt. Ik durf hierbij te zeggen 93% attitude en 7% kennis.” 

Wat kun je verdienen?

“In de rol van Sales Exucutive kun je veel verdienen (tussen de 60k-100k), mits je je target haalt. Meestal zijn de basissalarissen niet al te hoog. Dit om men te triggeren om voor de 100% (of meer) target (over)achievement te gaan. Voor wat betreft The Other Calendar: In eerste instantie verdien je niet veel hiermee. Het verdienmodel voor The Other Calendar berust op de verkoop van de kalenders, kaartverkoop seminars en adverteerders via onze website. Maar dat zijn plannen voor het jaar 2016 die ik zal uitrollen.”

Heb je tips voor jongeren?

“Mijn tip luidt sta elke ochtend een half uurtje eerder op en creëer tijd voor jezelf. Tijd is namelijk ons meest waardevolle goed. Het komt nooit meer terug, dus gebruik je tijd optimaal en wees actief als je iets echt wilt. Once you snooze you loose!” 

 “Once you snooze you lose!”  

Informatie over het bedrijf:

Bezoek onze website voor meer informatie: www.TheOtherC.nl

Emmanuel Agyekum, Sales Executive, Founder the Other Calendar