Dimello, Artiest
Interview met: Dimello (1993)
 

 

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

“Van jongs af aan heb ik altijd een passie voor muziek gehad, zo luisterden mijn ouders heel veel naar muziek en ik dus ook of zongen we in de auto heel veel mee op diverse nummers. Ondanks mijn passie voor muziek dacht ik niet echt aan een carrière in de muziekwereld omdat ik eredivisie basketbal speelde. Totdat ik vanwege een blessure moest stoppen. Op mijn nieuwe opleiding leerde ik Duran kennen. We raakte bevriend en hij vond dat ik wel kon zingen en pushte mij om hierin verder te gaan. De reacties waren zo goed dat ik besloot om mijn spaargeld in een studiosessie te stoppen. Ik heb toen een aantal covers opgenomen, waaronder ‘Stay’ van Rihanna en een videoclip erbij gemaakt en online gezet. De reacties waren zeer positief. Ik werd toen benaderd door mijn huidige manager, die een label heeft in Miami en graag met mij een samenwerking wilde aangaan. Omdat ik nog maar net was begonnen met het maken van muziek besloten we dat ik eerst zou starten met een soort van ‘development training’ voor 3 maanden. Echter na 2 weken was French Montana in Nederland. Hij is een goede vriend van mijn manager. Op haar verzoek ging ik even langs om kennis te maken met French. Hij vroeg wat ik die dag ging doen en zo vertelde ik hem dat ik naar de studio zou gaan en voor dat ik het wist had ik gevraagd of hij meeging.. niet wetende dat hij volmondig ja zou zeggen. Dus wij naar de studio waar ik vervolgens een paar nummers voor hem speelde. Op een gegeven moment drukte hij op ‘stop’ en zei dat hij wilde dat ik de maand daarop naar Los Angeles kwam om een nummer op te nemen. Te gek natuurlijk! Dus heb ik dat gedaan.. echt waanzinnig, geen idee dat het ook zo zou lopen en vanaf toen ging alles in een stroomversnelling.”

Heb je altijd al geweten wat je wilde worden?

“Laten we het zo stellen dat ik nooit over een zangcarrière gedroomd had. Vroeger wilde ik heel graag bij de luchtmacht F16 piloot worden, ik had daar mijn zinnen op gezet, voorbereidingen voor getroffen en zelfs ook een test gedaan, maar ik bleek veel te lang te zijn.. ik ben namelijk 2.00m. Blijkbaar door de G krachten van het vliegtuig zou het te lang kunnen duren voordat het bloed in m’n hersenen terechtkomt, waardoor ik bewusteloos kon raken tijdens het vliegen. Daarna wilde ik bij de gewone luchtvaart, cargo of passagiers maar dat is ‘m toch niet geworden, die opleiding was heel duur en was er een overschot aan piloten dit zou dan misschien een dure investering zijn geweest terwijl er op dat moment geen garantie op een baan was. Op dat moment ging het gelukkig heel goed met basketbal, uiteindelijk speelde ik vanaf m’n 15e tot m’n 18e eredivisie basketbal, maar vanwege een onderrugblessure adviseerde de arts mij om met topsport te stoppen. Volgens de arts kon ik wel doorgaan als amateur, maar niet op topniveau vanwege te zware trainingen. Maar voor mij was de lol er toen vanaf. Na het trainen merkte ik dat ik amper kon lopen omdat ik het gevoel in mijn rechterbeen min of meer verloor, het was ‘t dan ook niet meer waard om door te gaan. Daarnaast was de band met mijn team zo sterk, dat ik dat niet meer zo snel zou opbouwen met een ander team.”

“op een gegeven moment drukte hij op ‘stop’ en zei dat hij wilde dat ik de maand daarop naar Los Angeles kwam om een nummer op te nemen.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Als we bijvoorbeeld bezig zijn met het opnemen van nieuwe nummers dan sta ik ’s ochtends rond 8u/ 9u op, ontbijt licht en trek vervolgens naar de sportschool om 1.5 á 2 uur te trainen. Vervolgens eet ik veel, echt 2 borden vol.. vanwege het sporten maar ook omdat ik daarna de hele dag in de studio zit waar je niet continue wilt stoppen om te eten. De tijd die ik doorbreng in de studio, waar ik nummers opneem kan erg verschillen. Soms ben ik drie uurtjes bezig, maar het komt ook wel eens voor dat ik ’s middags om 14u begin en ’s nachts om 4 uur pas klaar ben. De zang kost erg veel tijd, ik ben zelf heel erg perfectionistisch dus als er maar iets in zit wat ik niet wil, dan moet het weer opnieuw. Een enkele keer is er een vocal coach aanwezig in de studio als we opnemen zodat ik mijn stem op de juiste manier gebruik en dat het ook mooi op de band komt. Ook moeten er videoclips geschoten worden. Dit heb ik nu 2 keer gedaan en dat neemt ook behoorlijk wat tijd in beslag. Mijn eerste clip was met French Montana en dat vond ik best spannend, je staat daar ineens met een productieteam van 40 man, en dat allemaal voor mij.. Ik heb niet zo snel last van zenuwen, maar als je daar ineens staat dan weet je dat er ook iets van je verwacht wordt. Iedereen die klaarstaat en het laatste wat je wilt doen is al die 40 mensen ophouden. Gelukkig heb ik een team dat heel erg bewust is van het feit dat ik gevoelig ben voor dit soort dingen en weten ze me dus ook gerust te stellen. Ik moet wel zeggen dat ik aan het einde van de dag echt het gevoel heb van ‘dit is het’, ‘dít is wat ik voor altijd wil blijven doen’. Van de zomer heb ik veel in het buitenland opgetreden. Een paar maanden geleden heb ik voor Chris Brown zijn show geopend, écht een van mijn hoogtepunten! Optreden is leuk, sowieso als je in een ander land bent waar je niemand kent en dan zing je een nummer en iedereen gaat uit z’n dak.. hoe gaaf!”

Wat vind je het leukste aan jouw beroep?

“Als je een nummer heb afgemaakt en denkt een bepaalde emotie te hebben verwoord, die voor vele mensen herkenbaar is. Muziek is emotie, en ik ben niet de grootste prater dus is dit een mooie uitlaatklep voor mij. Ook vind ik het geweldig dat je zo veel mensen kan bereiken, ik loop soms over straat in het buitenland en word dan herkend door mensen die naar mijn muziek luisteren. Dat gevoel is niet te beschrijven.”

Wat vind je er minder leuk aan?

“Je moet heel veel geduld hebben, voor een artiest komt een nummer nooit snel genoeg uit. Vorige week heb ik een single gedropt. Er zat veel tijd tussen het vorige nummer Lose control en mijn nieuwe single Time, en ik kan je vertellen dat die lange tijd bijna niet te doen was. Een single uitbrengen kan door verschillende factoren lang duren; je verandert zelf in het proces, je experimenteert met diverse stijlen, en het releasen van een nummer brengt veel papierwerk met zich mee. Zeker als je met internationale artiesten en producers samen werkt.”

“Een paar maanden geleden heb ik voor Chris Brown zijn show geopend, écht een van mijn hoogtepunten!”

Wat is voor jou de grootste uitdaging?

“Het zou geweldig zijn om internationaal door te breken. En ik zou het ook geweldig vinden om een show te geven in een uitverkocht Ziggo Dome.”

Werk je alleen of in een team?

“Mijn team bestaat uit mijn manager Soraya Benjelloun, zij zorgt voor de deals en boekingen. Haar assistent. Dylan, hij reist over de hele wereld met me mee en zorgt ervoor dat alles goed verloopt. We hebben iemand voor de planning. De styling doe ik zelf, ik heb het geluk dat ik gesponsord wordt door diverse mooie merken.”

Waar moet je goed in zijn?

“Discipline hebben is een must, dat is er bij mij al heel snel ingetimmerd tijdens m’n basketbalperiode. Ik merk dat dat een hele grote rol heeft gespeeld in hoe ik mij ontwikkeld heb als zanger. Blijf vooral doorgaan. Soms zit het mee, soms zit het tegen, wat echt wel een keer zal gebeuren, maar toch doorgaan!”

Welke opleidingen zijn nodig?

“Zelf heb ik marketing gestudeerd aan het Johan Cruijff College en dat heeft me wel heel veel kennis gegeven over hoe je een product neerzet. Muziek is ook een product. Verder is het ook handig om je te verdiepen in de muziek business. “

Wat kun je verdienen?

“Muziek maken gaat om de creativiteit en niet om het geld. In het begin moet je er niet teveel van verwachten, maar op den duur zou je er goed mee kunnen verdienen.”

Heb je tips voor jongeren en hun toekomst?

“Mijn ouders hebben mij altijd gestimuleerd om te doen wat ik leuk vind. Natuurlijk is er geen baan in de wereld wat non stop leuk is, maar het werkt zeker om iets te doen waar je passie voor hebt. Hoe leuker jij de dingen vindt, hoe beter het gaat.”

 “Natuurlijk is er geen baan in de wereld wat non stop leuk is, maar het werkt zeker om iets te doen waar je passie voor hebt.” 

Over Dimello

Check mijn website voor meer info: http://dimellomusic.com/ en ook op social media kun je mij vinden, zie hieronder de diverse links. Mijn volgende single komt eind volgende maand/ met videoclip uit, welke in Montreal is geschoten. Eerdaags vertrekken we weer naar New York om nog meer nummers te maken.. stay tuned!

Facebook
Instagram
Twitter
SoundCloud
Spotify