Chantelle Do Rosario, Founder Maid in Full
Interview met: Chantelle Do Rosario (1981)
Bedrijf: Maid in Full

 

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

“De afgelopen acht jaar ben ik met veel toewijding, liefde en plezier huismoeder geweest, maar het ging toch wel een beetje kriebelen en werd het hoog tijd om de banenmarkt weer op te gaan. Helaas liggen werkende moeders en vooroordelen in elkaars verlengde dus aangenomen worden voor een nine to five job bewees moeilijk te zijn. Het combineren van carrière en gezin is gewoonweg niet eenvoudig. Als moeder wil je jezelf kunnen ontplooien maar ook thuis kunnen zijn voor je gezin. Je zult jezelf moeten verdelen! Helaas is dat nu nog een sprookje. Uit eigen ervaring weet ik dat er veel vraag is naar kwalitatief hoogstaande babysitters en huishoudsters. Dus zo moeilijk kan het toch niet zijn om er één te vinden? Niet helemaal… het probleem is dat niet iedereen het geduld of de tijd heeft om talloze sollicitaties aan te gaan en vervolgens ook nog eens te screenen. Daarnaast is het een proces dat heel veel tijd in beslag neemt. Ik besloot om een ondersteunende service aan te bieden. Een dienst dat modulair is van opbouw en aan huis wordt geleverd. Een babysitter is geweldig! Maar de optie om deze te kunnen combineren met iemand die schoonmaakt én kookt is nog beter! Ten alle tijden de diensten aanpassen naar jouw wensen en/of situatie zonder extra verplichtingen van een abonnement of inschrijfkosten. De zorg geheel uit handen van de ouders nemen, zodat zij meer tijd hebben voor de betere dingen in het leven!” 

Heb je altijd al geweten wat je wilde worden?

“Als klein meisje wilde ik kinderarts worden en later een kinderadvocaat. Het idee dat ik een kinds pijn zou kunnen wegnemen of verminderen of het voor een kind kon opnemen op het moment dat zij dat zelf niet konden, heeft mij altijd intens gefascineerd. Ik denk dat dit kwam door mijn eigen ervaring als kind. Ik heb op zijn minst gezegd geen fijne jeugd gehad.” 

“Als moeder wil je jezelf kunnen ontplooien maar ook thuis kunnen zijn voor je gezin.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Wanneer ik zelf niet bij de klant thuis ben, bestaat mijn werkdag vooral uit marketing, acquisitie en werving en klanten intakes.Tevens zit ik dagelijks op diverse websites en social media platforms waar ik zoveel mogelijk Maid in Full promoot en op die manier tracht onze naamsbekendheid te vergroten. Wij zijn een heel erg hands-on bedrijf,  persoonlijke aandacht voor onze klanten is van groot belang dus bellen, e-mailen of zelfs afspreken met klanten komt regelmatig voor.” 

Wat vind je het leukste aan jouw beroep?

“Dat wij een verschil maken in het dagelijks leven van de klant. Het is één van de weinige beroepen waar je direct resultaat ziet. Het is niet altijd even makkelijk of fijn, maar de tevredenheid en rust die je brengt in een klants leven is het uiteindelijk helemaal waard. Wij zijn er immers zodat de klant zich kan concentreren op wat echt telt… productiviteit en kwaliteit van leven.”

Wat vind je er minder leuk aan?

“Het is zwaar en intensief werk en één van de aspecten dat het ook zo leuk maakt, heeft soms ook een keerzijde. Je hebt te maken met mensen en mensen zijn divers, je kunt helaas niet iedereen tevreden stellen.

Wat is voor jou de grootste uitdaging?
“Het matchen en bemiddelen tussen de klanten en de Maids. Het is toch best een kunst om de juiste personen en persoonlijkheden bij elkaar te brengen.” 
Werk je alleen of in een team?

“Ik zou het niet kunnen doen zonder mijn team.” 

Waar moet je goed in zijn?

“Je moet je kunnen aanpassen aan mensen, klantgericht zijn, inlevingsvermogen hebben, goed kunnen luisteren, mensenkennis hebben, kunnen anticiperen, kunnen reflecteren en absoluut tegen kritiek kunnen. Vriendelijk, betrouwbaar zijn en doorzettingsvermogen hebben, de klanten komen niet aanwaaien. Je moet je dienst aan de man kunnen brengen en je niet laten ontmoedigen door afwijzingen.” 

Welke opleidingen zijn nodig?

“Minimaal MBO werk en denk niveau.” 

Wat kun je verdienen?

“Het minimale wat je kunt verdienen is bijvoorbeeld €4,50 per uur, per kind als oppas. Afhankelijk van de aan huis diensten die je levert, kunnen de bedragen soms op lopen tot €50 per uur.” 

Heb je tips voor jongeren?

“Er wordt gezegd dat als je God aan het lachen wilt krijgen, je hem moet vertellen over je plannen. We hebben allemaal dromen en ambities en natuurlijk is het geweldig als je bijvoorbeeld arts of advocaat wil en kan worden. Maar dergelijke beroepen is niet voor iedereen weggelegd, voor wat voor reden dan ook. Dus ik zeg, doe waar je goed in bent! Oefen niet teveel druk op jezelf om dingen te doen die wellicht niet helemaal voor jou zijn weggelegd of omdat je anderen misschien wilt pleasen. Kijk om je heen, wat is er nog nodig en wat kan ik doen om daarin mijn aandeel te leveren? Maar wat je ook doet of beslist, doe het omdat het jou gelukkig maakt!” 

 “Maar wat je ook doet of beslist, doe het omdat het jou gelukkig maakt!” 

Informatie over het bedrijf:

Onze 24 uur aan huis & zakelijke dienstverlening is ondersteunend en modulair van opbouw. Hierdoor kunt u als aanvrager individueel vorm geven aan uw wensen wat betreft opvang aan huis, interieurverzorging en nog veel meer!

Naast opvang aan huis en interieurverzorging van uw huis & bedrijf, bieden wij ook andere diensten aan zoals:

 • Kok & catering aan huis 
 • Vak & klusjesmannen
 • Huiswerkbegeleiding aan huis
 • Persoonlijke verzorging aan huis
 • Workshops en themafeesten aan huis
 • Bedrijfsfeesten en evenementenplanning

Waarom Maid in Full?

 • Lage tarieven (Geen inschrijfkosten, abonnementskosten of lidmaatschapsgelden, hierdoor zijn onze tarieven één van de laagste van Nederland)
 • BTW vrij*
 • Vervanging van uw vaste Maid in geval van uitval
 • Streng gescreende Maids (Onze Maids zijn in bezit van een VOG en minimaal 2 referenties)
 • Al uw diensten onder één dak
 • Landelijke dekking

Voor meer informatie over praktische zaken van Maid in Full verwijzen we u graag door naar onze website www.maidinfull.nl 

Chantelle Do Rosario, Founder Maid in Full