Cécilia Goulooze, Digital PR Manager
Interview met: Cécilia Goulooze (1991)
Bedrijf: Cream PR

 

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

“Mijn beide oma’s zaten in de mode dus die passie zit er wel echt in. Ik riep als klein meisje al dat ik ‘’iets’’ in de mode wilde doen. Later begon ik psychologie ook erg interessant te vinden (mijn vader is psycholoog). Nu was mijn bijnaam  altijd al ‘’regeltante’’. De keuze voor (mode) PR was snel gemaakt..” 

Heb je altijd al geweten wat je wilde worden?

“Ik twijfelde op de HAVO tussen PR en psychologie. Nu heeft PR ook veel raakvlakken met psychologie, je werkt immers de hele dag met mensen en doet heel veel op gevoel. Ik sluit niet uit dat ik er later iets naast wil doen richting de psychologie. Tegenwoordig kan je zo makkelijk een HBO cursus s ’avonds of in het weekend volgen.” 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Binnen Cream PR ben ik verantwoordelijk voor het gehele online landschap. Ik ben het directe contactpersoon voor de online  editors en heb dagelijks  contact met ze.  Ook ontdek ik wekelijks nieuwe upcoming platforms waarmee ik contact leg. Eigenlijk is elke dag anders, ik probeer desondanks wel een vaste dag indeling te hebben voor mezelf. Dus als eerste mailtjes beantwoorden van klanten / pers . Ik ben nu bijvoorbeeld druk met het plannen van redactie bezoeken voor O’Neill. Hiervoor ga ik samen met de klant naar de  editors om de nieuwste swimwear collectie te laten zien. Ook ben ik wel eens een aantal dagen naar Parijs geweest voor een toenmalige klant Escada om de nieuwe collectie te laten zien aan de Nederlandse mode pers. Dat is natuurlijk de kers op de taart! 

“Mijn beide oma’s zaten in de mode dus die passie zit er wel echt in.”

Om een lang verhaal kort te maken; ik zorg dat onze klanten online zichtbaar zijn. Dat kan een mooi persoonlijk interview zijn van een klant of een publicatie in een online shopping op een grote website.” 

Wat vind je het leukste aan jouw beroep?

“Het regelen en het contact met allerlei verschillende mensen. Wanneer je het eenmaal allemaal een beetje door hebt kom je er ook achter dat iedereen in deze business zijn eigen unieke manier van werken heeft en je zo ook een persoonlijke band op bouwt. Het mooiste moment als PR manager is volgens mij wanneer je het resultaat van jouw werk ziet.” 

Wat vind je er minder leuk aan?

“Dat sommige mensen denken dat ik de hele dag op hakken champagne aan het nippen ben en het ene feestje na het andere feestje afstruin. Het is gewoon een normale serieuze kantoor baan en ja, daar horen af en toe borrels bij, maar ook dat is werk. Verder vind ik persoonlijk heel belangrijk om een gezonde balans te hebben tussen werk en privé maar, mijn telefoon gaat nooit uit. Ik ben 24/7 bereikbaar, dat dan weer wel.

Wat is voor jou de grootste uitdaging?
“Onze klanten op zoveel mogelijk passende websites zichtbaar maken. Op welke manier dan ook.” 
Werk je alleen of in een team?

“Ik werk in een team. Binnen Cream PR heb je Annet Goede, de owner en founder. We hebben een print PR manager, een digital influencer manager en een collega die op alle vlakken overziet en helpt waar nodig. En dan ik zelf, de digital PR manager. Verder hebben wij allemaal 1 stagiaire wat ook erg prettig werkt. Het is dus een vrij klein team van 5 PR professionals waarin iedereen zijn eigen kracht heeft. Zo vullen wij elkaar perfect aan!” 

Waar moet je goed in zijn?

“Goed overzicht kunnen houden en stressbestendig zijn. Een gezonde dosis nuchterheid is ook goed mee genomen.” 

Welke opleidingen zijn nodig?

“Een opleiding in de communicatie is aan te raden.” 

Wat kun je verdienen?

“Wees je bewust van de business waar je PR voor wilt doen.  Je salaris zal hierdoor beïnvloed worden. Je gaat wel echt de mode PR in omdat dit je passie is. Als je dit voor de centjes doet raad ik je aan wat anders te zoeken. Ik kan er goed van leven en ik vind mijn geluk (ik ben blij in de PR) onbetaalbaar.”

Heb je tips voor jongeren?

“Mocht je een baan in de PR ambiëren, begin vroeg met verschillende stages lopen. Zo bouw je heel snel een netwerk op en maak je vlieguren. Als er een plek vrij komt begin je als PR assistent/junior pr manager. Zo ben ik ook na een stage blijven hangen. Dit was destijds bij PR Éclat  waar ik met de directeur de leukste projecten heb mogen doen. Van een Karl Lagerfeld opening tot de PR voor de Elite model look finale.” 

 “Zo ben ik ook na een stage blijven hangen.” 

Informatie over het bedrijf:

Cream PR is een jong en dynamisch PR-bureau in het fashion en lifestyle segment. We zijn gevestigd in een monumentaal pand in Amsterdam Westerpark. Ons team bestaat uit 5 enthousiaste professionals en is nog steeds groeiende. Cream PR werkt al meer dan 15 jaar op de Nederlandse markt.

Cream PR transformeert steeds meer naar het uiteindelijke doel: vanuit de vaste kern, aangevuld met freelancers en samenwerkende partners bedenken we strategieën voor online PR & social media in combinatie met influencers marketing en gerichte betaalde content.

Vanuit onze showroom kunnen stylisten, bloggers en redacteuren items van onze merken lenen.

Zakelijk: Website: www.creampr.nl Facebook: https://www.facebook.com/creampr/?fref=ts

Van mij persoonlijk: Instagram: https://www.instagram.com/cecilia_goulooze

Cécilia Goulooze, Digital PR Manager